Traverso en klavecimbel recital : Frank Theuns en Laurent Stewart

20:00 tot 22:00 ~ 30 maart 2023 Reserven niet meer mogelijk
Notarishuis Antwerpen
Koningin Elisabethlei 10
2018 Antwerpen

Bookings are closed for this event.

30 maart 2023 aanvang 20:00 u

Inleiding 20:00 u Frank Theuns

Programma 

JohannSebastianBach(1685-1750)

Sonate in b-klein (BWV 1030) voor traverso en klavecimbel
Andante – Largo e dolce – Presto

François Couperin (1668-1733)

8epass (h)
Coup 7e conc:
Coup 17e: Superbe/ Forqueray

Johann SebastianBach:

Sonate in e-klein (BWV 1034) voor traverso en basso continuo
Adagio ma non tanto–Allegro–Andante–Allegro

18–6/7–15–3/4–15

Klavecimbel:Pitch: 412 H

Biografie

Frank Theuns

Frank Theuns studeerde aan het ‘ Koninklijk Muziekconservatorium  Brussel’. Zijn uitgesproken interesse voor historische instrumenten bracht hem al vanaf vroege leeftijd tot de oude muziek , meer bepaald tot het bespelen van de traverso en de blokfluit. Met zijn ensemble Les Buffardins bracht hij een representatieve keuze  op plaat van de traversoliteratuur (Händel, Sammartini, Kirnberger, Quantz, Hotteterre, Montéclair, Boismortier, Blavet) voor het label Accent. Verschillende van zijn opnames werden bekroond door de internationale muziekpers (Diapason d’Or……). In 2006 nam hij het fluit-harpconcerto van W.A Mozart op met Anima Eterna Brugge o.l.v. Jos Van Immerseel.

Gepassioneerd door de ‘orginelen’, laat hij zich verleiden door hun verschillende fascinerende timbres en hun charmante kleine onvolkomenheden, telkens gebruik makend van de geëigende techniek voor elk instument. Sinds 2000 werkt hij nauw samen met de inmiddels overleden fluitbouwer Andreas Glatt  als ‘fluitproever’ .  Zij delen dezelfde anti-globalistische visie op authenticiteit  zowel op het vlak van de bouw als van het bespelen van het instrument.

Sinds 1989 was hij aangesteld als docent traverso aan het ‘Koninklijk Muziekconservatorium Brussel’ en aan het ‘Lemmensinstituut Leuven’. Inmiddels is hij op emeritaat. Hij wordt regelmatig uitgenodigd voor het geven van mastercourses: Conservatorio del Esmuc Barcelona, Koninklijk Muziekconservatorium Den Haag, ‘Internationale Händel-Akademie, ‘International Flutesymposium’ Atlanta…… Frank Theuns is fluitist van Anima Aeterna Brugge  en La Petite Bande.

www.franktheuns.com

Laurent Stewart

Na zijn studie klavecimbel in Verona en aan het  conservatorium in Lille, perfectioneerde hij zijn vaardigheden bij Jos van Immerseel aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen. Tegelijkertijd studeerde hij orgel aan conservatorium van Lille met Jean Boyer.
Hij wordt regelmatig uitgenodigd door grote internationale festivals, en neemt deel aan talrijke
concerten met de ensembles La Fenice, Akadêmia, Ricercar consort, Clément Janequin, Il Seminario, Les Traversées Barok, le Poème Harmonique en andere.

Naast de talrijke opnames met deze verschillende ensembles, ontvangen vallen ook zijn solo-opnames uitstekende recensies te beurt en talrijke prijzen.